Mina favoritmodeller

Gisele Bündchen är en av världens bäst betalda supermodeller. Den brasilianska modellen som under sin karriär har varit på fler än 1200 tidningsomslag världen över är även skådespelerska, miljöaktivist och affärskvinna. I hennes bästsäljande bok ”Lessons: My Path to a Meaningful Life” beskriver hon hennes barndom och arbetsliv såväl som livets mörkare sidor – ångest, depression och ohälsosamma beteenden. Idag har hon image som kretsar kring mindfulness och hälsosam livsstil. Vilken inspiration!

Cara Delevingne är inte enbart modell utan även en begåvad skådespelerska. Hon har varit med i filmer som ”Paper Towns”, ”Suicide Squad” och ”Valerian and the City of a Thousand Planets”. Hon beskriver sig som gender fluid och är ihop med stjärnan Ashley Benson. Men att ha vad som anses vara en ”avvikande” sexualitet är inte lätt i dagens samhälle, framförallt inte i underhållningsbranschen. Hennes mod och genuinitet gör henne till anmärkningsvärd människa.

Mina favoritmodeller

Fler favoriter

Säg vad du vill om Naomi Campbell men ingen kan påstå att hon inte är duktig på det hon gör. Även hon är inte enbart modell utan även en affärskvinna och skådespelare. Hon har även varit engagerad inom olika välgörenhetssammanhang. Sedan 1999 har hon släppt 25 olika parfymer via hennes företag Procter & Gamble. Hon har även varit delaktig i några skandaler vilket har gjort henne kontroversiell. Men personligen tycker jag att hon verkar stark, vilket jag beundrar.

Liu Wen är fantastisk. Hon är den första östasiatiska modellen som har fått gå på Victorias Secret Fashion Show, samt den första östasiatiska modell som fått arbeta som talesperson för Estée Lauder. Liu har sagt till pressen att hon inte har eller har haft en pojkvän. Detta tycker jag är modigt. Det finns ett visst stigma kring kvinnor som är singlar och att öppet prata om det utan låta skamsen är extremt viktigt. Heja Liu!

Kendall Jenner är världens bäst betalda modell. Hon är även känd för hennes medverkan i hennes familjs realityprogram ”Keeping up with the Kardashians”. Det räcker med att se henne gå på catwalken eller posera på bilder för att märka att hon är en begåvad modell. Människor överlag underskattar hur mycket jobb och dedikation som krävs för att vara modell. Kendall kunde lätt ha valt ett lättare jobb eller att enbart leva på hennes familjs förmögenhet.