Vad finns det att veta om modellers liv?

Jag kommer från Stockholm och i skolan där fick jag ofta komplimanger av mina kompisar. De sa att jag var så snygg och lång att jag borde bli modell. Då tog jag dem inte på allvar. Men till sist gav min bästa kompis pappa mig ett visitkort och uppmanade mig att ta kontakt med en högt uppsatt man i modebranschen.

Denne man ville ge mig chansen! Jag var överlycklig när jag gick till min första fotografering. När jag såg alla underbara kläder och smycken trodde jag att jag kommit till himlen. Det visade sig snart att jag inte gjort det. Fotografen tog otroligt många bilder innan han var nöjd. Jag har aldrig stått stilla så länge som den dagen. Eller fått så många tillrättavisanden.

Vad som krävs av en modell

Vad finns det att veta om modellers liv?Utseendet har betydelse i den här branschen. Men jag har lärt mig att den yttre skönheten ändå inte är viktigast. Du som vill bli modell måste först och främst ha ett stort intresse för branschen och produkterna. Då syns din naturliga glädje på fotografierna. Dessutom måste du vara tålmodig i det här yrket då väldigt mycket tid går åt till väntan.

Jag hittade min väg in i yrket mest på tur, och jag är fortfarande inte en färdig modell. Utseendet betyder absolut inte allt. Även om du själv tycker att du är ful och klumpig finns det möjligheter. Ta kontakt med folk som jobbar inom yrket och se vad de har att säga. Kanske är du den fula ankungen som snart ska bli en svan?

När du väl börjat en karriär som modell kommer du snart att möta avundsjuka. Men ta det aldrig personligt om du får höra nedsättande och elaka kommentarer från dina kolleger. I det här yrket har vissa personer svårt att glädjas med andra. Lyssna istället på de som vill dig väl och ger dig goda råd. Detta är bland det viktigaste för att lyckas.