Varför vill jag bli modell?

Det kanske låter klyschigt, fåfängt och förutsägbart att säga att man vill bli modell, särskilt i dessa dagar när varenda tjej med ett Instagramkonto verkar tro sig vara det. Men faktum är att jag har alltid älskat att mode och skönhet, samt njutit av att stå i centrum, bli fotograferad och uppmärksammad. Min mamma säger att det helt enkelt kom med bröstmjölken, och att vissa människor bara är menade för strålkastarljuset.

Varför vill jag bli modell?

Min största förebild har alltid varit Kate Moss, och jag älskar hennes elegans, modestil och tidlöshet. Hon är otroligt vacker och förställer sig inte enligt min mening. Men kändisskapet som en lyckad modellkarriär medför är också tätt sammankopplat med risker och nackdelar. Allt är givetvis inte en dans på röda rosor och ni kan vara helt säkra på att jag tänkt på allt detta både en och två gånger genom åren.

Fördelar och nackdelar med modellyrket

En stor anledning till att jag vill bli modell är förstås alla de möjligheter som då skulle öppna upp sig. Jag skulle få resa världen runt och se nya platser, klä mig i vackra designerkläder, träffa inflytelserika och mäktiga personer och tjäna mycket pengar (om allt gick sig väl). Att vara modell handlar inte bara om att se snygg ut, utan även att ha ”det”, en sorts stjärnglans som inte går att sätta fingret på.

Varför vill jag bli modell?

Det har alltid varit min dröm att uppfattas som en sådan person som har ”det”. Jag tror att många vägar och dörrar uppenbarar sig för sådana människor jämfört med oss vanliga dödliga. Samtidigt finns det som sagt också risker. En nackdel med att vara en känd modell är förstås att man i princip måste säga hejdå till sitt privatliv. Allt du gör och säger kan vändas mot dig på en sekund.

En annan nackdel är de ständiga skönhetsidealen modeller måste leva upp till. Utseendet är deras jobb och därför blir det hårt fokus på träning och dieter. Vissa modeller hamnar också i problem med droger eller andra destruktiva levnadsmönster på grund av stressen. Men med allt detta i åtanke känner jag ändå att detta är min passion, och jag hoppas verkligen att ni vill följa med mig på denna otroliga resa mot att nå mina drömmar.